Blog

Septembrie 2016

August 2016

Iunie 2016

Mai 2016

Aprilie 2016

Martie 2016

Planul de afaceri. Instrument de management

Un instrument complex, utilizat in varii situatii, de la analiza-diagnostic la finantare, planul de afaceri este actual si mereu actualizabil. Util, interesant, potrivit pentru orice firma, planul de afaceri este oglinda afacerii la un moment dat. “Failing to plan is planning to fail”, asadar planul de afaceri este un instrument de planificare si sinteza totodata.

A fi sau a nu fi antreprenor

Copiii viseaza invariabil sa devina doctor, politist, pompier sau…gunoier. Uniforma sau luminile colorate ii imbie probabil sa viseze. Pe masura ce cresc, preocuparea se muta catre arii mai palpabile de tip artistic, rapid ingropate de dorinta parintilor de a le inlesni viitorilor adulti drumul catre o profesie si o meserie, de multe ori ca angajat, incununata de succes, incusiv financiar. Mana sus cine a visat sa ajunga scriitoare iar acum este informatician!

Februarie 2016

Cercetarea de piata

Cercetarea de piata presupune definirea problemei, culegerea si analizarea informatiilor si este legata de: introducerea unui produs existent pe o alta piata, lansarea unui nou produs, ameliorarea imaginii firmei, si altele.

Finantarea europeana

Subiectul fondurilor structurale este un punct de interes permanent si actual, avand in vedere faptul ca in curand se vor deschide primele linii de finantare pentru orizontul 2014-2020.