Te invidiez, vreau și eu, nu pot. Caruselul motivarii.

Te invidiez! Ce mult mi-ar plăcea să am afacerea mea, timpul meu, ritmul meu și să nu depind de nimeni care să îmi dea concediu! Dar dacă nu va merge?

Mi se spune mereu asta, iar eu zâmbesc. Nu din aroganță, ci la gândul că nimic nu oprește pe nimeni să aibă propria afacere în afară de propriul mental.

Descoperim odată cu rolul de mama o altă lume, ne reîntoarcem la copilărie ca o buclă în timp, ne dorim să o savurăm din nou sau să o construim pe cea pierdută, într-un cuvant ne dorim să petrecem cât mai mult timp în compania mogâldeței drăgălașe și zâmbitoare ce devine centrul universului nostru. Mai descoperim sau deprindem abilități noi sau le redescoperim pe cele uitate. Și de-odata totul prinde sens – aș vrea să stau acasa cu copilul meu și să am afacerea mea. Aș avea timp pentru el, pentru mine și aș face ce îmi place, obținând suficienți bani din asta.

Studiile arată că în ultimii 5 ani, numărul mamelor care aleg să își deschidă o afacere sau se gândesc să deschidă o afacere în primii doi ani de viață ai copilului, a crescut cu 23%. România este țara în care numărul antreprenorilor de gen feminin este sub media europeană, dar și țara în care treptat antreprenoriatul la feminin este încurajat și susținut chiar financiar. Europa însăși recunoaște prin structurile de conducere că forța, determinarea și creativitatea feminine sunt caracteristici prea puțin exploatate, dar care ar putea genera afaceri înfloritoare.

Și dacă vrei, ești încurajată sau ai resursele financiare necesare, ai cunoștințele de management, marketing, vânzări, financiare și contabile, ai exemple de reușită, ce te-ar împiedica să ai afacerea ta, timpul tău, ritmul tău și să nu mai depinzi de nimeni pentru a-ți da voie să pleci în vacanță? Curajul sau lipsa încrederii în tine sau produsele/serviciile sunt motivele pe care le aud cel mai des.

Așa că m-am gândit să transpun tot ce am învățat în 10 ani de management, 14 de activitate didactică tot în management și vreo 3 de experiență practică în afaceri și mediul ONG într-un program de 8 ore în patru pași care te ajută să ai și să îți păstrezi încrederea în tine și motivația, pe lângă organizarea timpului, stabilirea unei relații echitabilă mental cu banii și deprinderea unui model de comunicare în afaceri. Este una dintre problemele pe care le are fiecare mama antreprenor la început de drum – nu am încredere că va funcționa! Pe lângă˸ cum să mă organizez cu timpul? dacă nu voi avea bani? cum află oamenii despre mine și produsele mele? Știu, am trecut și eu prin asta, am învățat cum să le rezolv, te ajut și pe tine dacă vrei.

M-am tot gândit că dacă tot se spune că sunt campioana motivării, de ce să nu folosesc abilitățile de organizare, comunicare și creativitatea pentru a produce o schimbare în afacerile mamelor? De ce să reinventezi roata, când este gata deja pentru a se învârti? Îmi doresc să te ajut să ai încredere în tine și pasiunea ta, în menirea ta, în forța și determinarea ta, și să le folosești pentru a ajuta și tu alți oameni cu tot ce știi să faci atât de bine și frumos în afaceri.

Și știu cu certitudine că dacă știi cum să faci și ce să faci în afaceri și faci cu maximă pasiune, vei reuși cu certitudine!